T. 0477 47 44 07 contact@beermatters.be

BEER & FOOD

Het goede leven ? Dat is lekker eten en drinken. Meer nog, de ideale combinatie van het juiste eten met het juiste drinken. Gelukkig is bier breed inzetbaar in de gastronomie. Hoe dat komt ? Wel, alle basissmaken komen er in voor.

ONZE FAVORIETE PAIRINGS

Bier & kaas

Bier & kaas

Kaas en wijn is een ons niet onbekende overgewaaide chauvinistische Franse traditie. En ja, eentje die vaak garant staat voor een avondje plezier en een ochtendje hoofdpijn. Echter, het zurige karakter van wijn en de romige smaak van kaas komen vaak met elkaar in conflict. De sterke punten van de ene maken die van de andere ongedaan. Bier past veel beter bij kaas. Maar welke kaas bij welk bier? BeerMatters gaat samen met u op zoek naar smaakversterkende combinaties tussen bier en kaas. Dat doen we met de gewaardeerde steun van de Kaashandel Schockaert.

Bier & chocolade

Als ons landje ergens wereldwijd om bekend is dan wel om ons bier en onze chocolade. Zelfs niemand minder dan Barack Obama gaf er al hoog over op. Mannen watertanden bij het een, vrouwen bij het ander… zo wil toch het cliché. Die twee overheerlijke producten hebben beide duizenden kilometers afgelegd en er vele eeuwen over gedaan om elkaar uiteindelijk hier te ontmoeten. En te vinden… want BeerMatters bewijst dat bier en chocolade samen een heel leuk stel kunnen vormen. Dat doen we met de gewaardeerde steun van de Belgische topchocolatier Valentino.

bier & oesters

Bier & oesters

Toegegeven, een glas champagne met een oester slaan we niet af. Ook witte wijn met hints van mineralen en citrus doet het uitstekend bij oesters. Toch waren we helemaal onder de indruk van de Ierse delicatesse: oesters-stout. De droge metaalachtige en geroosterde Guinness is de ideale partner voor de grote vlezige en zilte Ierse oester. Maar ook onze Belgische bieren van spontane gisting, witbieren, oud bruin en rood scoren uitstekend in het gezelschap van een oester. We mogen natuurlijk onze Bières Brut niet vergeten .BeerMatters laat u graag meegenieten van enkele verrassende combinaties.