T. 0477 47 44 07 contact@beermatters.be

LUC DE RAEDMAEKER

Er is weinig dat Luc De Raedemaeker niet weet van bier. Dorstig als hij is naar kennis rust hij echter niet op zijn lauweren. En blijft hij steeds actief op zoek naar nieuwe bieren, pairings en brouwers.

De eerste stapjes in de bierwereld zette Luc De Raedemaeker als barman. De biermicrobe kreeg de toenmalige student volledig te pakken. Jong bier moet gisten en dus ging hij verschillende bierbrouwer-, bierkenner- en biersommeliercursussen in binnen- en buitenland volgen. Hij werd docent bierkunde en werd gevraagd bier-bijdragen te leveren voor de Belgische magazines Hopper, Zytholoog en Vino Magazine, het Chinese Hops Magazine, en het Amerikaanse All About Beer. Tevens is hij hoofdredacteur van Bier Grand Cru en de BeerLink (China). Ook is hij lid van het British Guild of Beer Writers.

Schrijven over bier is één ding, erover praten een ander. Met het nodige enthousiasme verzorgt Luc De Raedemaeker beertastings/bierdegustaties voor bedrijven als Optima, ING, AXA… Ook brouwerijen kloppen geregeld aan om degustaties of evenementen te organiseren.

Niet alleen in het contact tussen brouwerij en consument bewijst hij zijn meerwaarde. Ook intern staat De Raedemaeker brouwerijen bij om nuchtere antwoorden aan te reiken op vragen als: hoe worden onze bieren het best gepositioneerd, ge‘brand’, gecommuniceerd, gepresenteerd… De Raedemaekers jarenlange internationale managementervaring komt daarbij handig van pas. En zo is het economisch leven in de brouwerij gewaarborgd!

Een andere vraag die brouwerijen intrigeert is: welke foodpairings kunnen gesuggereerd worden? Luc De Raedemaeker gaat graag de uitdaging aan. Net daarom kloppen ook veel horecazaken als bijvoorbeeld het Antwerpse Dock’s Café en Beer Central aan om bijgestaan te worden in het samenstellen van de best mogelijke bierkaart.

Internationaal wordt Luc De Raedemaeker gewaardeerd om zijn uitgebreide bierkennis, maar ook om zijn kritische geest. Hij zetelt daarom geregeld in de jury van menig bierfestival zoals de Amerikaanse World Beer Cup, de Japanse International Beer Competition, het Nederlandse PINT Bockbierfestival en verschillende Belgische festivals. Daarnaast is hij ook Tasting Director & Project Manager bij de Brussels Beer Challenge.

En zo monden liefde en eindeloos respect voor het mooie product bier uit in gepassioneerde bierdegustaties, intrigerende bierevenementen en professioneel onderbouwde bierconsultanties. De passie verdween nooit. Integendeel, ze werd steeds maar meer wettenschappelijk en business-wise gevoed. Onderbouwd en met de nodige charme neemt Luc De Raedemaeker u mee op ontdekkingsreis door de fascinerende bierwereld. En dat doet hij in Nederlands, Frans en Engels.

Publicaties

Het perfecte huwelijk , Bier Grand Cru 1

Oesters en Bier, Bier Grand Cru 2

Touch of Belgium, Hops Magazine

The fine art of Beer Tasting, The Beerlink

Stad en streekbrouwerijen, Vino Magazine

Interview Bierista

Partners

Kaaswinkel Schockaert, kaashandel

Valentino, chocolatier

Brussels Beer Challenge, international beer competition

Dutch Beer Challenge, local beer competition